Támogatási szerződés száma: TOP-4.1.1-15-HB1-2016-00006

Kedvezményezett: Hajdúszovát Község Önkormányzata

A pályázat orvosi rendelő, fogorvosi rendelő és védőnői szolgálat infrastrukturális, továbbá eszközbeszerzését fejlesztését foglalta magába, ezáltal biztosítva a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

A prevenciós programok révén megtörtént a helyi szinten elérhető szolgáltatások bővítése. 

A fejlesztés Hajdú- Bihar Megye területén, Hajdúszovát településen valósult meg, mely nem járásközpont. A pályázat révén nőtt a meglévő közszolgáltatások színvonala, illetve az ahhoz való egyenlő hozzáférés lehetősége. Lehetővé vált a különféle szűrővizsgálatok elvégzése, a lakosság egészségtudatosságának erősítése, az egészségben eltöltött évek számának növelése, a minőségi szolgáltatások költséghatékony működtetése. Ezek alapján a pályázat teljes mértékben illeszkedett a megyei program releváns prioritásához.

A fejlesztés eredményeképpen megvalósultak a településen működő egészségügyi alapellátások, illetve azok jelentős részének egy épültbe történő integrálása. 

A szolgáltatók 3 helyen voltak megtalálhatók, azonban a fejlesztés révén az egészségügyi alapellátók egy épületbe kerültek integrálásra, ezáltal a pályázó egy egészségügyi centrumot hozott létre.

Az épület energetikai besorolása a pályázat megvalósítását megelőzően az energetikai tanúsítvány alapján HH (gyenge), a fejlesztés révén a pályázó vállalta, hogy az épület energetikai besorolása CC-re változik, a besorolás tehát 5 fokozatot javult.

A műszaki leírás alapján napelemek kerültek beépítésre, mely lehetővé tette megújuló energiaforrás alkalmazását.