Támogatási szerződés száma: TOP-4.2.1-15-HB1-2016-00003

Kedvezményezett: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az infrastrukturális fejlesztés része egy olyan multifunkcionális tér kialakítása volt, mely egyszerre étkező és társalgó, illetve lehetőség nyílik benne harmonika fal beépítésével a különféle rendezvények megtartására is. 

A 68,06 millió forint európai uniós támogatás segítségével nőtt a jelenlegi melegítő konyha mérete, valamint áthelyezésre került az iroda. A bővítés keretében kialakításra került egy akadálymentes mosdó, mosó-szárító helyiség, várakozó, személyzeti öltöző, szociális blokk, szállító járműtároló és kerékpártároló. Az udvaron akadálymentes parkoló került kialakításra. A tetőre megújuló energiaforrást, napelemet tervezett be a tervező. A kerítés újjáépítése szintén a pályázat része volt. A projekt része továbbá a meglévő szociális szolgáltatások részére – főként az étkeztetésre- történő eszköz beszerzés volt, melynek többsége az étkezőbe beszerzendő bútor, asztalok, székek, valamint a konyha megújításához szükséges felszerelés (pl.: hűtők, gázzsámoly, edények, stb.).

A fejlesztés eredményeként lehetővé vált a meglévő szociális ellátások infrastruktúrájának minőségi fejlesztése, a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, a társadalmi leszakadással veszélyeztetett csoportok helyzetének javítása, valamint a családi terhek csökkentése.

A pihenő, foglalkoztató, ebédlő rész egy légtérben található, itt egyszerre lehet igénybe venni a szociális étkeztetés lehetőségeit és az idősek nappali ellátását is. Az eszközlista összeállítása során olyan bútorok, berendezési, felszerelési tárgyak beszerzése került betervezésre, melyek megfelelnek az igénybe vevők életkori sajátosságainak, egészségi és mozgásállapotának és a fejleszteni kívánt szociális alapszolgáltatás nyújtásához szükségesek. A projektben melegítő konyha fejlesztése is megvalósult.